12-14 juni 2015 • NÜRBURGRING

Wedstrijd Nürburgring KTM RC390

de volgende afspraak voor het Go4Racing team was op de legendarische Nürburgring. Het was reeds de vijfde wedstrijd van het seizoen voor de jongens van de KTM Cup. Het was wisselvallend weer en dat maakt het altijd onvoorspelbaar. Er heerste een wat zenuwachtige sfeer in het team.

Vrije trainingen: Regen

De trainingen werden goed aangevat. De vering werd aan het circuit aangepast en ook enkele tandwiel verhoudingen werden uitgeprobeerd. Net toen het voor de twee rijders allemaal in de plooien begon te vallen begon het te motregenen. De teamorders waren voorzichtig rondjes draaien want de omloop lag er spekglad bij. Ondanks de waarschuwing ging zowel Bram als Arne in de fout. Ze maakten alle twee een schuiver zonder veel erg, maar dat knaagt aan het vertrouwen. De vrije trainingssessie werd toch wel een beetje in mineur afgesloten.

Qualifying 1: Regen!

Met een goed humeur en een dosis jong enthousiasme werden de kwalificaties aangevat. Het regende behoorlijk en het zag er niet naar uit dat het weer in de eerste uren zou veranderen. De afstelling die tijdens de vrije trainingen werden uitgetest konden  niet optimaal gebruikt worden. Toch slaagde Bram er in zich als eerste senior te kwalificeren. Voor Arne ging het minder goed. Het was duidelijk dat hij geen vertrouwen had in de machine. Blijkbaar speelde de schuiver van de dag voordien hem meer parten dan hem lief was. Hij was dan ook zeer teleurgesteld over zijn prestatie.

Qualifing 2: Hoop en Frustratie

Tussen de kwalificaties hadden de mecano’s veel werk verricht om de afstellingen van de machines te verbeteren. En daar waren ze voor een groot stuk in geslaagd. Het was ondertussen droog geworden en Bram slaagde erin een betere tijd te realiseren dan gehoopt. Arne kreeg het goede ritme maar niet te pakken. Ondanks zijn volle inzet slaagde de jongste telg van het team er niet in onder 1.51 te geraken. Frustratie stak de kop op.

Race: Voortreffelijke resultaten!

De start van de race begon op een droog wegdek. Bram draaide uitstekend mee maar reed misschien nog iets te defensief. Daar zal de crash tijdens de vrije oefeningen wel voor iets tussen gezeten hebben. Door een foutje tijdens een remmanoeuvre moest hij even de rol lossen. Toch kon hij het gat nog toe rijden. Hij finishte 3de. Arne startte van op de 34ste plaats. Door een schuiver van een tegenstander moest hij uitwijken en verloor nog enkele plaatsen. Vanuit de 40ste positie startte hij een ware inhaalrace. Na enkele ronden werd hij op de 26ste plek gesignaleerd. Extra aangemoedigd door het team gaf hem nog een extra boost. Hij geraakte tot op de 20ste plaats wat redelijk indrukwekkens was. In de laatste ronde verloor hij helaas nog twee plaatsen door een roekeloze rijder die hem bijna ten val bracht. Na twee teleurstellende kwalificaties toch nog een race om fier op te zijn. Dat zal Arne zeker vertrouwen geven voor de volgende wedstrijd.

Met dank aan Bram, Nils en Ruben van Arne.

Foto’s binnenkort online.