11 / 12 april 2015 • Crois En Ternois

Go4Racing_CeT_011_Arne

Voor de tweede wedstrijd van het seizoen sloeg het “Go4 Racing Team” zijn kamp op in de paddock van het Noord Franse Circuit van Croix en Ternois. Op het programma twee wedstrijden voor de KTM RS390 Cup en twee wedstrijden SSP 600. De weersverwachtingen waren prima en de vrije trainingen werden al meteen onder een stralende hemel verreden. Voor de volgende qualifing sessies was dat wel even anders. De weergoden hadden de hemelsluizen open getrokken en het regende bij momenten pijpenstelen. Voor de wedstrijden was de zon opnieuw van de partij. De spanning steeg in het ” Go4 Racing Team”

Vrije Trainingen

Het verhaal begon vrijdag tijdens de vrije oefeningen. De motoren werden in topconditie afgeleverd door LH Motorsport en nu was de opdracht de juiste set-up te vinden voor dit korte (1900 m) maar technische circuit. Er werd heel wat testwerk verricht om de rijders Arne en Bram met de juiste afstelling het circuit op te sturen. De vering van de machines werden bijgesteld en de beste tandwielverhoudingen uitgeprobeerd. Het is geen te onderschatten opdracht voor de mecaniciens om vier machines in perfecte staat tijdig op de omloop te krijgen. Ook voor de twee piloten van het team was het een loodzware testdag. Uitgeput van de geleverde inspanningen, maar met een goed gevoel, keken ze uit naar de eerste echte test met de concurrentie.

Gechronometreerde oefeningen: Eerste en derde tijd voor Go4Rracing.

De twee qualifing sessies van de KTM RC 390 Cup werden allebei op een nat wegdek verreden. Bram Lambrechts zette meteen de beste chrono op de tabellen. Met een tijd van 1.10.718 was hij de snelste van het pak in de eerste qualifing sessie. Tijdens de tweede sessie verbeterde hij nog zijn tijd met enkele honderdsten van een seconde. Bram werd uiteindelijk pole setter met een best tijd van 1.10.04.

Arne deed het ook uitstekend op het natte wegdek. Eens in zijn ritme stelde hij zijn rondetijden steeds scherper. Om uiteindelijk met een tijd van 1.15.718 te stranden op de vierde startplaats. Tijdens de tweede oefensessie deed de jongste van het team er nog een schepje bovenop. Met een tijd van 1.13.598 verzekerde hij zich een plaats op de eerste startrij. Dat was meer dan twee seconden sneller dan tijdens zijn eerste sessie. Opdracht volbracht.

Suppersport 600: Beter dan verwacht.

De twee rijders van ” Go4 Racing Team” waren vol enthousiasme na hun geslaagde opdracht in de oefensessies van de KTM Cup. Ondanks deze puike prestaties waren ze zich er terdege van bewust dat het een pak moeilijker zou gaan worden in de SSP 600. Bram kon enigszins rekenen op zijn ervaring. Arne werd voor de leeuwen geworpen. Toch konden beiden, in de gietende regen, zich kwalificeren. Bram met een tijd van 1.08.017, een niet onaardige prestatie. Arne deed het met een tijd 1.10.674Nu was het uitkijken naar de wedstrijden.

Geslaagde missie.

Na afloop van de races was de sfeer in het “Go4 Racing Team” opperbest. In de KTM RC390 Cup behaalde  Bram twee keer een algemene 3de plaats. Dat leverde hem en het team twee overwinningen op in zijn klasse. Arne van zijn kant deed het ook uitstekend met in de twee reeksen een  zevende plaats. Een schitterende prestatie van de beide coureurs. In de algemene klassering staat Bram na 4 manches  riant aan de leiding met maar liefst 34 punten voorsprong. In de Junior klasse komt Arne op de 6de plaats met 33 punten.

Wie dacht dat het in de SSP600 minder goed zou lopen was verkeerd. In de B groep pakte Bram zijn eerste overwinning bij de Inters. De wedstrijd werd voortijdig afgevlagd na een crash in de 11 ronde. Ook in de tweede wedstrijd was Bram te sterk voor de concurrentie. Hij werd als eerste afgevlagd met een tijd 58.393.

Voor Arne was het de eerste wedstrijd van het seizoen in de SS600. De jongste telg van het team kon zijn zenuwen aardig in bedwang houden en zette voor een debutant een vrij indrukwekkende prestatie neer. Met een zevende en achtste plaats als eerstejaars Junior mag het team wel terugkijken naar een geslaagd weekend.

Het is nu uitkijken naar de volgende wedstrijd op 30 en 31 mei op het circuit van Assen. Er is nu heel wat werk aan de winkel om alle materiaal en piloten er in optimale conditie aan de start te krijgen. Het wordt opnieuw een hele uitdaging. Wat de algemene organisatie van het team betreft is er nog wat ruimte voor verbetering. Maar dat komt de volgende weken zeker in orde.

Go4Racing_CeT_010_Bram