24 oktober 2015 • Croix en Ternois

KTM RC 390 Cup

Op 24 oktober werd de laatste wedstrijd van de KTM RC 390 Cup verreden op het Noord Franse circuit van Croix en Ternois.  Het is niet altijd even gemakkelijk voor de technici  van Team om een juiste afstelling te vinden. Dat is het zeker niet op het technische circuit van Croix en Ternois.  Toch zijn de twee rijders van het Go4 Racing wat dat betreft extra verwend.

Bram: nieuwe overwinning in de seniorklasse

Tijdens de eerste manche behaalde Bram een mooie zesde plek algemeen. In zijn eigen klasse, de senior klasse, bezorgde Bram het team een nieuwe overwinning. In de tweede reeks zat het niet mee voor de Oost-Vlaming. Door allerlei omstandig heden haalde Bram niet zijn niveau en strandde hij op de 14de stek.

Voor Arne is het eigenlijk een beetje hetzelfde verhaal. De eerste race verliep schitterend met vooral zeer gelijk oplopende ronde tijden en met een 9de plaats als resultaat. De tweede manche verliep minder gesmeerd. De ronde tijden lagen net iets onder deze van de eerste reeks . Op zich was dat niet zo dramatisch. De opgave enkele ronden later was dat wel. Als afsluiter van het seizoen had dit wel beter gekund.

Conclusie

Uiteraard worden er op het einde van een seizoen door de teams ook enkele conclusies getrokken. Nu alle wedstrijden van de KTM RC 390 Cup zijn verreden is het ook voor het Go4 Racing Team tijd om een balans op te maken van dit eerste seizoen. Het was een seizoen van vallen en opstaan, euforie en ontgoocheling. Maar de hamvraag is, zijn alle doelstellingen bereikt. Als we het volledige seizoen overlopen kunnen we het als volgt samenvatten.

Bram Lambrechts word kampioen in de senior klasse en wordt vijfde in het algemeen klassement. Een uitslag waar je vooraf zou willen voor tekenen. Een titel binnenhalen is niet niks en er zijn dus reden om te vieren. Dat het niet altijd over een leien dakje gaat dat weten ondertussen allemaal. Motorsport is nu eenmaal niet voor doetjes.

Wat Arne betreft; de jongste telg van het team heeft een enorme evolutie meegemaakt. Het was voor Arne een kennismaking met de motorrace in al zijn facetten. Een enorme leerschool zeg maar. Ervaring op doen, race ervaring, wedstrijdritme, circuitkennis en vooral de strijd aanbinden met zichzelf om het steeds beter te doen. Is hij daarin geslaagd? Wel als men de rondetijden van Arne in het begin van seizoen vergelijkt met deze van de zijn laatste wedstrijden merkt men dat hij een stuk sneller geworden is. In de KTM Cup komt hij nu dicht in de buurt van zijn teamgenoot. Maar ook in de supersport maakte hij een grote evolutie door. En dat zou in de toekomst wel eens voor vuurwerk kunnen zorgen.

EINDKLASSEMENT KTM RC390 CUP 2015