9 & 10 april 2016 • Crois En Ternois

Na een uitstekende voorbereiding tijdens de winter periode zijn we met volle goesting afgereisd naar Frankrijk voor de 1ste race van het seizoen..
We nemen er met Arne deel aan het BK / ONK supersport eveneens meetellend voor de BeNeCup! Met de behaalde rondetijden tijdens de wintertesten en ook tijdens een voorbereide test op dit circuit is onze verwachting hoog. Omdat junioren (Arne) en inters samen strijden in dezelfde race hopen we op een overwinning bij de junioren maar ook op een mooie eindklassering!

Maak een keuze…

Maar van bij het begin wordt al roet in het eten gegooid, wegens een groot aantal ingeschreven deelnemers beslist de koersdirectie om de junioren en inters elk afzondelijk een race te laten betwisten. Voor ons wil dit zeggen dat we een keuze moeten maken welke race we gaan betwisten, omdat we met Arne sowieso internationaal gaan dit jaar kan hij dus ook bij de inters starten..
Arne neemt dan ook de beslissing om direct bij de grote jongens te starten wetende dat hij daarbij geen kans zal maken op een podium wat bij de juniors wel het geval kon zijn…. Respect hiervoor!! Met zijn woorden: “ als ik volgende keer in het buitenland rij zal het ook tegen deze mannen zijn dat ik moet gaan racen dus het is een goeie training”

Gechronometreerde oefeningen.

In de kwalificatie’s slaagt Arne erin om zijn tempo gestaag op te drijven met een 57.283sec in de 1ste training en een knappe 56.846 sec weet Arne zich op de 8ste plaats kwalificeren! Wetende dat er 3 Nederlanders  aan de start staan uit het hoger niveau in het ONK is dit dus een sterke prestatie. Bij de juniors had hij op 1 tiende na de pole gemist…

Go Go Go Race nummer 1

Tijdens de nacht van zaterdag op zondag valt er behoorlijk wat regen uit de hemel, tegen de aanvang van de 1ste race is het gestopt met regenen maar de baan ligt er nog nat bij. Tijdens de voorafgaande race zien we een droog spoor optreden en wordt er beslist om Arne op slick’s de baan op te sturen, niet tegenstaande dat er nog natte plaatsen zijn. Het wordt dus uitkijken….
Maar door een mindere start raakt Arne een beetje verwikkeld in het gedrum om de 1ste bocht in te sturen, hierbij wordt hij licht aangereden door een andere rijder. Zonder erg alleen is de koppelingshendel overgeplooid en kan Arne dus niet meer ontkoppelen… Dit wordt helaas het einde van z’n race.

Go Go Go Race nummer 2

Tweede kans bij race 2, iedereen kijkt gespannen toe bij de start van de 2de race. Arne komt opnieuw niet spectaculair goed weg van zijn startplek maar deze keer geen problemen. De kopmannen (Nederlanders) gaan er meteen flink tegenaan gevolgd door een tweede groep met een drietal Belgen, Arne probeert zijn wagonnetje aan te hangen maar ze gaan een fractie te snel. Arne rijdt zijn race aan een stevig en constant tempo op gelijke afstand van zijn voorliggers wat ons doet vermoeden dat hij bij een betere start ons wat spectakel had kunnen laten zien.

Met een besttijd van 57.061 sec haalt hij een knappe 8ste plaats.
We nemen mee dat als hij had gekozen om bij de juniors te starten hij slechts op 2 sec van de leider zou zijn aangekomen. Van sterke vooruitgang gesproken!