7-8-9 augustus 2015 • ASSEN

Wedstrijd Assen KTM RC390

Na de annulatie van de wedstrijd op het circuit van Zolder werd de volgende wedstrijd een nieuwe uitdaging voor het team. Deze vijfde wedstrijd van het seizoen op het TTcircuit van Assen, ”de kathedraal van de motorsport”, werd samen met de Duitsers betwist. De Duitse rijders van de Adac KTM RC390 Cup hebben al een pak meer ervaring dan de jongens van de Nederlandse en Belgische Cup. Het zou dus voor deze laatste wel eens een moeilijke opgave kunnen worden.  De rijders van Go4Racing hadden zich goed voorbereid en zagen uit naar deze confrontatie.

Vrije trainingen

De vrije trainingen op vrijdag werden vooral benut om de afstelling van de motorfietsen uit te testen. Bram zette een tijd neer van 2.02.601, slechts twee seconden minder snel dan de snelste tijd van de Duitser Dirk Geiger. Om een idee te geven; er waren maar liefst twaalf rijders in de tijdzone van 2.01. Arne nam rustig de tijd om het circuit te memoriseren en fietste rond met een tijd van 1.09.423.

Qualifying Sessies: Verschil bijna weggewerkt!

Tijdens de gechronometreerde trainingen konden beide rijders hun tijden verbeteren. Bram verbeterde zijn tijd met één seconde naar 2.01.725 en pakte daarmee  een mooie 14de startplaats. Arne verbeterde zijn tijd met drie seconden. Dat is behoorlijk veel op het circuit van Assen. De beste tijd werd gerealiseerd door de Duitser Dirk Geiger en dat was geen verrassing. Het werd stilaan duidelijk dat de Belgische en Nederlandse rijders niet veel meer moesten onderdoen voor hun Duitse collega’s

Wedstrijd: Toch weer een podium.

Er stonden maar liefst 46 deelnemers aan de start van de vijfde wedstrijd van de KTM 390RC Cup. 21 Nederlandse of Belgische en 45 Duitsers. De onderlinge concurrentie was groot, de spanning was te snijden. De start verliep perfect voor het Go4Racing team. Na de eerste doortocht begonnen er zich al enkele groepjes te vormen. In de voorste gelederen werd het een duel tussen de Duitser Geiger en de Nederlander Schotman. Na een duel dat twaalf ronden duurde was het de Nederlander Schotman die aan het langste eind trok. Bram Lambrechts lange tijd in duel met Glenn van Straalen finishte op de 7de stek en haalde het podium als eerste senior. Arne verbeterde tijdens de wedstrijd zijn tijd met maar liefst 5 seconden en kwam van de 39ste stek naar de 25ste. Goed voor een 7de plaats in zijn klasse. Daar was hij best tevreden mee.

Foto’s binnenkort online.