15 april 2017 • Assen

Vrije Sessies

Afgelopen weekend hadden we onze eerste afspraak van het seizoen op het TT-circuit van Assen! Dat we het op het snelle circuit niet gemakkelijk zouden hebben met het hoge tempo van de Nederlanders wisten we op voorhand maar dat was tevens ook de reden waarom we naar het noorden trokken om te racen.
De slechte weersomstandigheden zorgden voor nog wat extra moeilijkheden. Zo verloren we Kris al meteen van bij het begin van de tweede vrije sessie. Het was erg koud met een felle gure wind en de enkele druppels die uit lucht vielen verrasten Kris. Hij maakte een highsider en kneusde daarbij ernstig zijn ribben. Hij moest de strijd staken.

Arne kon wel alle vrije sessies rijden maar die werden telkens vroegtijdig onderbroken door regen of rode vlag situaties. Het werd hierdoor moeilijk voor hem om in het juiste ritme te komen op een baan waar hij al enige tijd niet meer was geweest. Ook was het niet mogelijk om tot de perfecte setting van de moto te komen in dit beperkt aantal trainingsronden.
Op zaterdag viel de eerste kwalificatie alweer letterlijk in het water en daarmee was de tweede kwalificatie dan ook meteen doorslaggevend voor de start opstelling. Arne slaagde erin een 23ste plaats te verzilveren op een 30 tal deelnemers die elkaar heel kort op de hielen zaten.

Race

In de race liet Arne een steekje vallen bij de start en kwam hiermee op twee na laatste aan de eerste bocht. Gaande weg vocht hij zijn weg terug om half koers met een groepje van drie samen te blijven op een te grote afstand van de voorop rijdende groep. De duels ware hevig en Arne voerde geregeld de kop aan van dit groepje. Bij een schakelfoutje in de laatste chicane liet hij zijn twee kompanen voor gaan en eindigde hij 19de.

Toch kijken we positief terug op dit moeilijk weekend. De progressie die Arne maakte gedurende het weekend doet ons vermoeden dat we volgende keer ambitie mogen hebben om bij de vijftien eerste aan te sluiten en zo verder te groeien naarmate de wedstrijden volgen.